Anpassat badrum för barn

Hos de flesta så kan det vara smart att anpassa badrummet efter de minsta i familjen. Att skapa ett anpassat badrum för barn och efter de behov dom har vid vissa åldrar kan underlätta för både vuxna och barn.

Håller man på att renovera och ska välja badrumsinredning kanske man inte bara bör tänka på de vuxnas behov utan även skapa ett badrum som passar även de yngsta i familjen. Kolla upp olika produkter och välj det som känns bäst för er. Det kan vara smart att man ger plast för för allt som har med barn att göra, om det finns riktigt små barn så är kanske skötbordet det mest centrala.

Tänk på att med en pall eller annat kan räcka för att de yngre i familjen kan nå upp till tvättställ för att borsta sina tänder. Man bör tänka på att de små liven växer och man vill ju inte bygga om badrummet bara för att de blivit äldre och längre. Man får försöka att anpassa så gott det går i badrummet efter den ålder som barnen befinner sig i.

Badrummet är en plats som nyttjas mycket under barnens första år, det byts blöjor och det ska badas. Även om man skaffar sig ett fullt stort badkar så är det en fördel att ha badbaljor som man kan ställa i badkaret och byta dessa allt eftersom barnen växer och tillslut kan bada själva i badkaret. 

Tillsist, oavsett hur bra anpassat ditt badrum är och barnsäkrat så lämna aldrig små barn utan uppsikt vid bad och liknande. Snabbt kan det hända saker som inte vill ska hända.


Välkommen

Välkommen till www.barnkammaren.nu. Denna sajt kommer i första hand att handla om inredning för just barn, men det kommer säker att smyga in några andra bra inredningstips också. Som förälder så behöver man få bra tips och råd om hur man kan skapa ett hem passande för en småbarnsfamilj. Vi hjälper dig och letar upp intressanta saker att skriva om.

Senate inlägg

Facebook Like

Facebook