Festligheter kring ett barns födelse

Ett nytt liv är verkligen ett tillfälle att fira. Man kan ordna olika festligheter både innan och efter barnets födelse. I slutet av graviditeten är det vanligt att ordna en babyshower som är en ganska ny företeelse i vårt land. Direkt efter att barnet är fött vill kanske föräldrarna ta det lite lugnt men när bebisen är två-tre månader brukar man hålla dop.

Dekorera för en babyshower

Ofta är det släktingar och vänner som anordnar en babyshower. Den blivande mamman blir överöst med presenter och det brukar vara allt från fotoramar och barnkläder till en gravidfotografering. De som håller i festen dekorerar med ballonger som finns att handla här. Traditionen kommer från USA och från början var syftet att kvinnliga släktingar som redan fött barn skulle ge tips och råd till den blivande mamman.

Dags för dop eller namngivning

Dopet hålls oftast när barnet är omkring två-tre månader. En del kanske väljer att hålla en namngivningsceremoni istället för ett traditionellt dop. Båda alternativen är dock ett tillfälle för fest vare sig man väljer att bjuda bara de allra närmaste eller alla vänner. Nu kan du också dekorera med ballonger, gärna bokstavsballonger för att ha med barnets namn.


Välkommen

Välkommen till www.barnkammaren.nu. Denna sajt kommer i första hand att handla om inredning för just barn, men det kommer säker att smyga in några andra bra inredningstips också. Som förälder så behöver man få bra tips och råd om hur man kan skapa ett hem passande för en småbarnsfamilj. Vi hjälper dig och letar upp intressanta saker att skriva om.

Senate inlägg

Facebook Like

Facebook