Inredningstips för barnets rum

Att inreda ett barnrum för busiga, lekfulla och spralliga barn behöver inte vara så svårt.

Om du frågar ditt barn är nog leksakerna det allra viktigaste, därför är det viktigt att inreda rummet efter barnets personlighet och intressen. Tycker ditt barn om att ligga och läsa och mysa kan det vara en bra ide att ha en myshörna med dämpat ljus. Om ditt barn har en mer konstnärlig karaktär kan ett ordentligt skrivbord vara mer passande.

Utgå ifrån budget och utrymme i planeringen. Har du lite utrymme att jobba med kan multifunktionella möbler såsom utdragbar extrasäng eller våningssäng med skrivbord under vara en utmärkt idé.

Barnens lek

Underskatta inte barnens längtan efter nya leksaker. Barn i olika åldrar behöver ständigt nya utmaningar för att kunna utvecklas. För att stimulera barns utveckling och motorik är det viktigt att välja pedagogiska leksaker. Lego är exempelvis ett utmärkt inlärningsverktyg som barn kan leka med under en lång period. Ju äldre barnet är desto mindre är legobitar behöver de vilket är en positiv utmaning för motoriken. Välj något Lego som passar ditt barns ålder och intressen.

Låt även ditt barn vara en del i inredningen, ditt barn har säkerligen egna idéer att komma med.


Välkommen

Välkommen till www.barnkammaren.nu. Denna sajt kommer i första hand att handla om inredning för just barn, men det kommer säker att smyga in några andra bra inredningstips också. Som förälder så behöver man få bra tips och råd om hur man kan skapa ett hem passande för en småbarnsfamilj. Vi hjälper dig och letar upp intressanta saker att skriva om.

Senate inlägg

Facebook Like

Facebook