Att inreda ett barnrum

Barnrummet kan förändras mycket på ganska kort tid när barn växer upp. De skaffar nya intressen, favoritsaker och mycket annat, och då är det ju inte undra på att den gamla inredningen kanske känns lite "barnslig" för dem eller att de helt enkelt inte identifierar med den längre. 

Allt behöver inte ha ett tema

Det är lätt hänt att man börjar skaffa saker som är täckt av bilder från barns favoritfilmer eller liknande. Men så fort intresset för dessa börjar dala kommer sakerna inte hålla samma intresse längre. Det är då värt att tänka på att absolut allt man köper behöver inte ha speciella teman. Man kan lika gära köpa mer stilrena ting för att pryda rummet. Saker som sängkläder och kuddar är praktexempel då detta och man kan titta i mer vanliga nätbutiker för att köpa mer åldersneutrala saker.

Barns längd är en viktig faktor

Så fort man hanterar större saker som möbler måste man ju tänka på att barn ska ju kunna ha samma användning som vuxna av bord, stolar, säng och liknande möblemang. Av denna anledning är det viktigt att se till att möblerna i barnrummet faktiskt har rätt höjd. Att sova i en för liten säng eller sitta och försöka måla vid ett för högt skrivbord är något barn inte ska behöva göra. Var uppmärksam på längden både när möblerna köps men även framöver när de börjar bli för stora för de gamla möblerna.

Hämta inspiration som vanligt

Det är ju väldigt vanligt att ge sig ut efter inspiration när man inreder vardagsrummet, köket eller något annat rum i hemmet för den delen. Detta kan man lika gärna göra när det gäller att inreda barnrummet och det finns många vackra designer där ute som man kan låta sig inspireras av. Kanske hittar man något som fungerar ännu bättre än det man först hade tänkt sig?


Välkommen

Välkommen till www.barnkammaren.nu. Denna sajt kommer i första hand att handla om inredning för just barn, men det kommer säker att smyga in några andra bra inredningstips också. Som förälder så behöver man få bra tips och råd om hur man kan skapa ett hem passande för en småbarnsfamilj. Vi hjälper dig och letar upp intressanta saker att skriva om.

Senate inlägg

Facebook Like

Facebook