Barnkalas

Beroende på hur gammalt ditt barn är så finns det jättemycket roligt att planera och göra på ett kalas. Ett barnkalastema är fantastisk roligt för barnen. Det viktigaste är faktiskt att din planering är bra och att du är ute i god tid. Se till att alltid ha en plan B om något skulle gå snett med den första planen.

Bestäm kalastema 

Bestäm vilket barnkalastema du ska ha och utgå ifrån det. Prinsesstema är väldigt populärt bland flickor i förskoleåldern. Be dem ta på sig prinsesskläder och alla tillbehör som hör till. Tårtan kan vara en prinsesstårta som du kan göra själv eller be någon konditor göra. En gammal Barbiedocka placeras stående mitt i en tårta. Sedan bygger man upp en lång kjol runt henne. Recept på barbietårta hittar du här.

Inbjudan

När det kommer till att skicka ut inbjudningar är det alltid bara att vara ute i god tid. Detta är speciellt fallet om man har planerat något tema och förväntar sig att gästar kommer med passande utstyrslar. Ge ett par veckors förvarning om kalaset så hinner alla andra föräldrar planera in detta i sina scheman också.

Lekar

Att anordna lekar brukar vara populärt på barnkalas. En rolig paketlek är när man låter barnen lämna sina paket på ett presentbord. De får sätta sig i en ring med en flaska liggande i mitten. Sedan snurrar man flaskan och låter den snurra till dess att den stannar. Den som flaskhalsen pekar mot får gå och hämta sitt paket och lämna över till födelsedagsbarnet. Det brukar vara lika spännande för alla att vänta på sin tur och få se sitt paket öppnas. Därefter kan man ha lite andra smålekar innan man serverar tårtan.

Mat och snacks

Något ätbart ska det ju alltid finnas på ett kalas. Beroende på vilken tid på dagen man håller kalaset kan det ju bli aktuellt med att planera in lunch eller midadg. För lunch kan man satsa på något enkelt som pankakor eller våfflor. En middag kanske istället kan vara varmkorm och potatis/pommes frites eller makaroner och köttbullar. Se till att alla som bjuds in får veta om maten i förväg och be om att få information om eventuella matallergier eller liknande.

Hemgång

När kalaset går mot sitt slut så väntar barnen med spänning på sin lilla godispåse. Bestäm med barnen att de inte får öppna sina påsar innan de satt sig i bilen. Det ökar spänningen för att se vad som den lilla påsen innehåller. Påsen kan till exempel innehålla en liten frukt och kanske någon liten leksak tillsammans med godis eller någon godisask.


Välkommen

Välkommen till www.barnkammaren.nu. Denna sajt kommer i första hand att handla om inredning för just barn, men det kommer säker att smyga in några andra bra inredningstips också. Som förälder så behöver man få bra tips och råd om hur man kan skapa ett hem passande för en småbarnsfamilj. Vi hjälper dig och letar upp intressanta saker att skriva om.

Senate inlägg

Facebook Like

Facebook