Barnrummet och uppväxten

Hur tidigt barn får sitt eget rum i hemmet kan variera ganska stort. Till att börja med är det ju en fråga om utrymme. Alla hem har inte möjligheten att ge varje barn i familjen sitt eget rum. Många har dock erfarenheten av att ha sitt eget rum förr eller senare och alla vet ju med sig hur detta rum förändrades som man växte upp.

Det kan vara riktigt roligt att inreda barnrummet för första gången, och ju tidigare barnet får sitt eget rum desto mer är det ju upp till föräldrarna hur rummet kommer att se ut. En sak man dock bör tänka på när man inreder är hur permanenta man egentligen gör delar av rummet. Att sätta in tapeter med bilder från tecknade filmer eller serier är ju en sak, dessa går ju att tapetsera eller måla över många gånger. Men att exempelvis platsbygga möbler som passar barn i femårsåldern kommer ju inte längre gå att använda när de blivit tolv.

Av denna anledning är det alltid smart att tänka framåt när man skaffar nya möbler och inredningsdetaljer till sovrummet. Som barnet växter både fysiskt och mentalt kommer de vilja ha förändringar av sitt rum. När de blivit tillräckligt stora kommer det till exempel vara dags att göra sig av med barnsängen och satsa på en riktig istället. Ett smart tips här är att satsa på en där man kan byta ut benen så kan man välja korta ben till att börja med och byta ut dessa mot längre som barnet växer. En för låg eller för hög säng kan bli jobbigt i längden även för barn.

Tänk också på hur rummet kan göras om för att göra plats för annat. Förr eller senare kommer ett skrivbord nog bli aktuellt att ställa in och det kommer ju att behöva lite utrymme för att fungera bra. Ju mer flexibelt man kan tänka redan när man inreder rummet för första gången desto lättare blir det att förändra som behoven förändras.


Välkommen

Välkommen till www.barnkammaren.nu. Denna sajt kommer i första hand att handla om inredning för just barn, men det kommer säker att smyga in några andra bra inredningstips också. Som förälder så behöver man få bra tips och råd om hur man kan skapa ett hem passande för en småbarnsfamilj. Vi hjälper dig och letar upp intressanta saker att skriva om.

Senate inlägg

Facebook Like

Facebook