Behagligt för barnrummet

Finns det planer på att renovera barnrummet så kan det vara roligt att göra något annorlunda denna gången. Att göra det varmt, behagligt och ombonat så barnen känner sig riktigt nöjda med allt som gjorts i barnrummet.

Börja med att skissa upp hur ni skulle vilja att rummet ska se ut, låt gärna barnen få komma till tals med sina önskemål. Det kanske inte alltid är genomförbart men de får i alla fall vara med och planera och lära sig vad som går och inte går. Det är ju kanske lekytan som är det som ska vara framträdande och materialval för golvet kanske blir heltäckningsmatta denna gången. Frågan är vad som passar i ett barnrum, dagens mattor är betydligt bättre än vad de tidigare varit och med så kallade mattplattor kan man enkelt byta ut om en olycka skulle vara framme och något sölas som inte går att få bort.

I övrigt så kan det vara mycket fråga om funktion, med säng och plats för läxläsning om barnet befinner sig i skolåldern. I vilken stil som det inreds kan också följa med vilken ålder barnet är, under en period kanske det är en viss färg som fungerar och senare så fungerar inte det utan det ska vara en annan färg. Det ska vara mysigt och funktionellt på en och samma gång och där så kan det vara lite tricksigt att få ihop det. Plats för lek och gärna lite öppen yta så man ryms att leka på. Som tur är så finns det mycket inspiration att få på olika sajter runt om på Internet. Ta dig en titt och få inspiration till ditt barns sovrum.


Välkommen

Välkommen till www.barnkammaren.nu. Denna sajt kommer i första hand att handla om inredning för just barn, men det kommer säker att smyga in några andra bra inredningstips också. Som förälder så behöver man få bra tips och råd om hur man kan skapa ett hem passande för en småbarnsfamilj. Vi hjälper dig och letar upp intressanta saker att skriva om.

Senate inlägg

Facebook Like

Facebook