Belysning i barnrummet

Inredning av barnrummet är något man kan närma sig i flera olika steg. Men förr eller senare blir det dags att tänka på hur man gör med belysningen. Medan det inte krävs speciellt avancerade metoder eller dyra lampor är det bra att tänka lite mer på vilka lampor som lämpar sig bäst.

Allmänbelysningen är alltid bra att börja med oavsett vilket rum man håller på med. Taklampan är en klassiker som fungerar riktigt bra i barnrummet. Det kan dock vara bäst att satsa på en plafond, som är en variant som inte hänger ned. På så sätt löper man mindre risk att den går sönder då barn inte alltid har bra koll på sin omgivning och lättare skulle råka komma åt en hängande taklampa när de leker.

Golv- och bordslampor kan också vara perfekt för barnrummet. En bordslampa vid sängen är trevligt att ha kvällstid och något barnet kan tända och släcka själv. Bäst är en som sprider ljus både uppåt och nedåt men inte bländar. På så sätt kan den lysa upp mycket av ett mörkt rum. Vad gäller golvlampor bör man välja en som är ganska stadig och inte välter lätt. Se till att strömbrytaren är en enkel variant som även små barn lätt kan använda för att tända och släcka.

Mysbelysning är inte något man behöver tänka på i barnrummet. De vill i det stora hela ha bra ljus så de kan klart och tydligt se vad de håller på med. Tänker man på arbetsbelysning är detta något som är praktiskt för lite äldre barn som gärna har ett skrivbord de exempelvis kan sitta och rita vid. En enkel variant som fästs i bordskanten fungerar ofta alldeles utmärkt. Har man skåp ovanför skrivbordet kan man istället satsa på ett par inbyggda spotlights så skapar man en jämn och fin belysning över hela ytan.


Välkommen

Välkommen till www.barnkammaren.nu. Denna sajt kommer i första hand att handla om inredning för just barn, men det kommer säker att smyga in några andra bra inredningstips också. Som förälder så behöver man få bra tips och råd om hur man kan skapa ett hem passande för en småbarnsfamilj. Vi hjälper dig och letar upp intressanta saker att skriva om.

Senate inlägg

Facebook Like

Facebook