Bra belysning, inte att förglömma

Det är viktigt att se över belysningen i ett barnrum så att barnet har nog mycket ljus när det leker. De bästa formerna är det naturliga solljuset eller varmare belysning från lampor, helst i samklang, så att det aldrig behöver vara mörkare än vad man egentligen vill ha det i barnrummet.

Vad man föredrar

Det man föredrar är dock det naturliga solljuset i så stor utsträckning som möjligt, utan att riskera att solen får en chans att lysa in på ett alltför koncentrerat sätt som därigenom bländar ditt barn i vissa vinklar. Dagsljuset är dock allt annat än en ändlös källa till ljus, helst inte på den tid på året som vi just nu är påväg att kliva in i, något som gör att man självfallet också måste utrusta ett barnrum med andra ljuskällor än enbart fönster.

Bra lösning

Här kommer vanliga lampor in i bilden, men när vi säger vanliga lampor så ljuger vi samtidigt en del för er läsare. I dag finns nämligen många superbra belysningslösningar som är långt mycket bättre och effektivare än vanliga lampor. En av våra favoritlösningar är att installera downlight LED, som är mycket smidiga och små LED-lampor som man kan sätta i allt från både väggar och tak utan att de sticker ut och är i vägen. Med den låga värme dom alstrar så behöver man heller inte vara rädd för att någon yta ska bli alldeles för varm och ta eld. De handlar med andra ord om något som ger en suveräna möjligheter att inreda barnerummet med en perfekt belysning, som dessutom kan vara dimbar om man så önskar för stunder där en mysbelysning är att föredra.


Välkommen

Välkommen till www.barnkammaren.nu. Denna sajt kommer i första hand att handla om inredning för just barn, men det kommer säker att smyga in några andra bra inredningstips också. Som förälder så behöver man få bra tips och råd om hur man kan skapa ett hem passande för en småbarnsfamilj. Vi hjälper dig och letar upp intressanta saker att skriva om.

Senate inlägg

Facebook Like

Facebook