Bygga barnmöblerna själv

Barnmöbler är ju som bekant inte de största möblerna man har i hemmet. Inte heller är de dem man använder längst. Vill man spara in en liten slant på barnrumsinredningen, och kanske även skaffa sig lite händig erfarenhet, kan man ta sig en titt på möjligheten att bygga ihop några enkla barnmöbler själv.

Det man kan titta på här är främst ett bord, ett par stolar och kanske även en säng. Dessa möbler är knappast otroligt avancerade konstruktioner, men har man ingen tidigare erfarenhet av liknande projekt är det bäst att inte skynda på jobbet.

Ta först en titt i verktygslådan och se om de följande finns:

  • Hammare och spik
  • Skruvmejsel och skruv
  • Skruvdragare
  • Såg

Med dessa kan man skapa väldigt mycket i trä och de räcker alldeles utmärkt för att bygga några enkla barnmöbler. Är det något som dock saknar är det dags att införskaffa dem.

Barnmöbler kommer ju inte utsättas för samma vikter som möbler vuxna sitter i, men det betyder inte att man ska satsa på det billigaste möjliga virket. Skaffa ordentligt virke som också kan bära upp en vuxen. Man kommer nog mest troligt sitta i en av dessa stolar och leka med sitt barn någon gång i framtiden ändå.

Det är också av yttersta vikt att man är noga med alla mått och placeringen av varje spik och skruv. Är det något som hamnar lite snett kommer man absolut märka detta när allt ska sättas ihop, eller ännu värre när det väl är klart och bordet, stolen eller sängen står ojämnt. Ett tips är därför att försöka se om man inte kan hitta en eller annan ritning på det man ämnar bygga.

Försök även uppskatta hur högt alltid får vara om det ska gå att användas av barn. Har man inga barnmöbler i hemmet är kanske inte detta alltid det enklaste, men om inget annat kan man alltid ta sig ut på nätet och titta runt på butiker som säljer dessa möbler. Några av dem kommer garanterat att ha mått på möblerna man sedan kan använda sig av.


Välkommen

Välkommen till www.barnkammaren.nu. Denna sajt kommer i första hand att handla om inredning för just barn, men det kommer säker att smyga in några andra bra inredningstips också. Som förälder så behöver man få bra tips och råd om hur man kan skapa ett hem passande för en småbarnsfamilj. Vi hjälper dig och letar upp intressanta saker att skriva om.

Senate inlägg

Facebook Like

Facebook