Läckert till barnens rum

Många gånger så blir det standardinredning när man renoverat eller möblerat upp barnens rum, varför inte handla lite läckert till barnens rum någon gång. Samtidigt som det ska vara funktionellt så kan det vara ett spännande rum för barnen att vara och leka i.

Låt gärna barnen vara med och bestämma, de kan vara med och kolla upp vad som finns tillgängligt. Det är en av de stora fördelarna med att handla online, surfa runt och visa barnen vad som kan tänkas vara intressant att inreda deras rum med. I slutändan är det ju dock ni föräldrar som ska betala och bestämma vad som kan köpas och inte, men låt barnen vara med så ni får höra deras åsikter.

Framförallt om barnen börjar komma upp i tonåren då kan det vara viktigt att de får vara med och bestämma lite, sätt en budget på det som ska inhandlas och så får de välja utifrån denna budget. På så sätt så får de en koll på hur mycket saker och ting kostar och man kan kanske inte välja vad som helst till sitt rum.

Även vid renovering så kan de alltid hjälpa till med något. Måla en vägg eller något annat som passar den åldern de befinner sig i. Att få vara delaktig i sitt rum kan vara viktigt för en del barn och ungdomar så låt dom vara med om de så önskar. Det blir betydligt roligare om de fått vara med och gjort något i sitt egna rum som de kan vara stolta över.

Ett bra tips till inredning som både är snyggt och funktionellt är en stor matta. Det blir inte bara mysigt utan kan även hjälpa till att dämpa ljudnivån av en hel del aktiviteter. Beroende på barnets ålder kan det vara en god idé att välja en som är enkel att tvätta eller bara torka av. Och medan en matta med lång lugg kan vara extra mysigt är den ju inte bäst lämpad för aktiviteter som att bygga lego.

Och på tal om mysigt bör man alltid inkludera en härlig plats att sitta på eller ligga i förutom sängen. En enorm saccosäck eller en stor och mjuk stol är perfekt att krypa ihop i och läsa en bok eller titta på film. Igen, beroende på åldern kan det vara smart att tänka på hur lätt materialet är att rengöra.


Välkommen

Välkommen till www.barnkammaren.nu. Denna sajt kommer i första hand att handla om inredning för just barn, men det kommer säker att smyga in några andra bra inredningstips också. Som förälder så behöver man få bra tips och råd om hur man kan skapa ett hem passande för en småbarnsfamilj. Vi hjälper dig och letar upp intressanta saker att skriva om.

Senate inlägg

Facebook Like

Facebook