Låt barnen vara med och välja inredning

När man först inreder barnrummet är barnen troligtvis så pass ung att de inte riktigt har några förutfattade idéer om hur deras rum ska se ut. Men allt eftersom de blir äldre kommer de mest troligt att ha fler och fler åsikter om detta. Och till slut är det dags att låta dem vara delaktig i inredningen av rummet.

Hur man bör gå till väga är lite upp till var och en. Vissa barn kanske tycker det är spännande att åka ut till en butik och titta på möbler och inredningsdetaljer. De som inte riktigt har tålamod för detta kan man sätta sig ned tillsammans med vid datorn och titta runt på några butiker på nätet.

Något man måste göra klart och tydligt för dem från början är vilket sorts budget man arbetar med. Att sätta tydliga gränser för möbler och annan inredning är inte alltid så enkelt när barn är med i bilden då de inte har samma förståelse när det kommer till pengar. Men försök att förklara för dem vad saker och ting max får kosta och lyssna sedan på deras förslag.

Samtidigt bör man inte se till att försöka kontrollera precis allt. Om de vill kombinera färger som egentligen inte passar ihop, låt dem göra det. Det ska ju trots allt vara deras rum.


Välkommen

Välkommen till www.barnkammaren.nu. Denna sajt kommer i första hand att handla om inredning för just barn, men det kommer säker att smyga in några andra bra inredningstips också. Som förälder så behöver man få bra tips och råd om hur man kan skapa ett hem passande för en småbarnsfamilj. Vi hjälper dig och letar upp intressanta saker att skriva om.

Senate inlägg

Facebook Like

Facebook