Planera uteplatsen för barnfamiljen

Våren är snart här och det är dags att planera årets uteplats i trädgården eller på altanen. Och då gäller det att tänka på hela familjen för att alla ska trivas. 

Utemöblerna

Det bästa med vår och sommar är att man kan slappa i en solstol eller samlas runt bordet och grilla långt in på natten med familj och vänner. När du ska välja utemöbler är det viktigt att du köper möbler som är ämnade för vind och vatten. Teak är ett starkt och tåligt trämeterial som lämpar sig perfekt som utemöbler. Ett billigare alternativ är vanliga plastmöbler men då är det svårare att få det fint och mysigt, samt att plast inte tål lika mycket vikt. Teak har också en väldigt rik och mörk färg så mindre fläckar eller ålder syns inte lika mycket. Det är också motståndskratigt mot röta. 

Skapa rum i trädgården

Försök att skapa rum i trädgården. Genom att plantera häck eller sätta upp en spaljé kan du avskärma dig från barnens lekhörna i trädgården och få läsa en bok i lugn och ro. Du kan också använda vattentåliga tyger för att skapa en vägg som följer med vinden. En liten stenmur eller slingrande rabatt bryter också upp trädgården till olika sektioner. 

Tänk på vad ni gillar att göra i trädgården och bygg upp den utefter det. Om ni gillar trädgårdsarbete borde ni fokusera på att skaffa bra arbetsytor för jobbet, kanske till och med bygga ett litet växthus. Om barnen gillar att hoppa studsmatta kan ni gräva ned studsmattan för att öka säkerheten och få den mer integrerad i trädgården. 


Välkommen

Välkommen till www.barnkammaren.nu. Denna sajt kommer i första hand att handla om inredning för just barn, men det kommer säker att smyga in några andra bra inredningstips också. Som förälder så behöver man få bra tips och råd om hur man kan skapa ett hem passande för en småbarnsfamilj. Vi hjälper dig och letar upp intressanta saker att skriva om.

Senate inlägg

Facebook Like

Facebook