Rätt leksaker i barnrummet

Barnrummet är en plats där barnet kan utvecklas och lära sig mer om livet. Med rätt leksaker och stimulans följer barnet sin utvecklingskurva och lär sig hantera sociala situationer. 

Färgglatt barnrum

Det är lätt hänt att man inreder barnrummet som alla andra rum i huset. Barnrummet ska gärna få gå i ton med resten av huset och med dagens trender innebär det mycket grått och vitt. Det ger faktiskt en motsatt effekt på barnets utveckling. 

Spädbarn har väldigt dålig syn och har svårt att uppfatta färger. Det tar upp till 2-4 månader innan de börjar urskilja färger och då behöver det vara starka kontraster mellan dem. Starka färger som röd och blå är bland det första som ett barn kan urskilja och gör dem därmed mer intresserade av världen. Det är viktigt att spädbarnet får mycket färg omkring sig med starka kontraster. Satsa på att använda hela regnbågen i barnrummet!

Fantisera mera

När barnet blir äldre sätter fantasin igång. Det är viktigt att låta barnen få leva ut sina fantasier, det är inte bara lek. I bakgrunden arbetar deras hjärna med att utvecklas och lära sig att förstå sociala band och händelser. Det är genom fanatsilekar som barnen lär sig hur de ska hantera en viss situation. Det är också ett jättebra sätt för dem att agera med andra barn. Genom att leka pirater eller leka affär tränar barnen på samspel och hur man kommunicerar i en grupp. 

Av den anledningen kan ni gärna köpa en lite maskeradkläder till barnet. Låt hen få klä ut sig till drakjägare, brandman eller kunglighet. Maskeradkläder går att köpa åretrunt, de är inte bara för Halloween och barnkalas med teman. Som förälder så kanske man också kan klä ut sig till barnens stora glädje. Det är något som kan uppskattas ev de yngre i familjen och något som man kan bjuda på som förälder.


Välkommen

Välkommen till www.barnkammaren.nu. Denna sajt kommer i första hand att handla om inredning för just barn, men det kommer säker att smyga in några andra bra inredningstips också. Som förälder så behöver man få bra tips och råd om hur man kan skapa ett hem passande för en småbarnsfamilj. Vi hjälper dig och letar upp intressanta saker att skriva om.

Senate inlägg

Facebook Like

Facebook