Smarta inredningstips till barnrummet

Idag tänkte vi bjuda på några fina inredningstips till barnrummet! Med relativt enkla medel så kan man skapa ett rum som är fantastiskt fint och dessutom väldigt praktiskt.

Sy egna gardiner

Något som kan göra väldigt mycket för utseendet på ett barnrum är dess gardiner. Ofta kan det vara ganska begränsande att leta efter färdiga gardiner att köpa, vilket gör att vi istället rekommenderar att du syr egna. Om du har tillgång till en symaskin i hemmet så är det faktiskt inte alls speciellt svårt och då kan man faktiskt välja ut vilket roligt tyg som helst, något som ofta blir extra lyckat!

Byt lampskärmar

Att byta ut gamla tråkiga lampskärmar till nya och betydligt finare är något som piffar upp massvis! Det är även någonting som är bra för miljön, då man enbart ersätter en skärm och inte en hel lampa. Beroende på skärmvalet så kan man dessutom skapa olika former av ljus i rummet, något som också kan vara väldigt effektfullt.

Sätt upp en griffeltavla

Barn tenderar att gilla att måla och rita, och det är inte helt ovanligt att detta även sker på exempelvis en vägg. Genom att sätta upp en griffeltavla i rummet så kan barnet faktiskt rite på väggen, om och om igen, utan att man behöver bli gråhårig i förtid av alla förstörelse.

Egna tavlor

Precis som i fallet med gardiner så går det också väldigt bra att göra egna tavlor som man sedan kan rama in och sätta upp på väggarna. Det kanske enklaste är att skriva ut bilder i hög upplösning, något som gör att man då kan få upp nästan vad man än vill på väggarna. Barnen kan till och med få vara med och välja, något som dessutom gör det till en rolig lek tillsammans.


Välkommen

Välkommen till www.barnkammaren.nu. Denna sajt kommer i första hand att handla om inredning för just barn, men det kommer säker att smyga in några andra bra inredningstips också. Som förälder så behöver man få bra tips och råd om hur man kan skapa ett hem passande för en småbarnsfamilj. Vi hjälper dig och letar upp intressanta saker att skriva om.

Senate inlägg

Facebook Like

Facebook